Boat Show’da tekne siparişi yağdı

Bu yıl 32’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Boat Show, 36 ülkeden misafir ağırladı. Uluslararası İstanbul Boat Show’da bir hafta içinde toplam 400 milyon euroluk tekne satıldı.

Uluslararası İstanbul Boat Show’da bir hafta içinde toplam 400 milyon euroluk tekne satıldı. NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 32’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Boat Show, 36 ülkeden misafir ağırladı. Marinturk İstanbul City Port- Pendik’te düzenlenen fuarda 2013 ve 2014’ün en yeni mega yat, yelkenli ve motoryat tasarımları görücüye çıktı.

Verilen bilgilere göre; özellikle Arap ve Körfez ülkelerinden fuarı ziyaret edenlerin sayısının 5 bin 300’ü bulduğu ve bu yıl Meksika, Venezüella ve Afrika ülkelerinden de yoğun katılım olduğu kaydedildi. Bu yıl ayrıca, ilk kez İstanbul Boatshow’u Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Angola, Mozambik, Svaziland’dan iş adamları ziyaret etti.

İstanbul Boatshow’da, 7 gün içinde 400 milyon Euro’nun üzerinde tekne satışı ile bir rekora imza atıldığı kaydedildi. Türkler, ekonomik fiyatlı tekneleri tercih ederken, Araplar, “Lux” tekneleri, Avrupalılar “Teknolojik” özellikleri öne çıkanları, Amerikalılar ise büyük tekneleri tercih etti.